Gdje smo   |   NARUČITE SE T: +385 1 7771 705 M: +385 95 3727 731
Facebook iconTwitter icon

Novosti

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri se sastoje od čiste kristalne hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina je prirodna tvar koja se prirodno nalazi u ljudskom organizmu, a 50% njene ukupne količine se nalazi u koži. To je tvar  u obliku gela koja ima ulogu potpore kolagenim vlaknima i ostalim činiocima  kože. Hijaluronska kiselina se vremenom, tokom prirodnog procesa starenja, resorbira te ju uz pomoć tretmana filerima nadoknađujemo.

Hijaluronski fileri su najbolje rješenje za sve koje žele u jednom dolasku osvježiti  i pomladiti lice na potpuno prirodan . Oni su pravi izbor tretmana za muškarce i žene koje žele odgoditi starenje, ali i za one  koji  uz pomoć tretmana preveniraju pojavu prvih bora. Fileri su, također  i sigurno nekirurško liječenje  koje ublažava ožiljke na koži dopunjavajući oštećenu kolagenu strukturu ispod kože. Uz pomoć hijaluronskih filera moguće je, između ostalog, popuniti bore oko očiju, na čelu i obrazima te nazolabijalne bore (od nosa prema bradi). Vrlo čest postupak je povećanje usnica, povećanje jagodica i popunjavanje obraza.  Količina i vrsta  filera ovise o raznim indikacijama koje će odrediti doktor na individualnom savjetovanju.

Tretman filerima je potpuno bezbolan jer se primjenjuje lokalni anestetik, potpuno je jednostavan i siguran i kratko traje. Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana, koža postaje glatka, zategnutija i vraća se mladenačka struktura lica.  Nakon tretmana se može  pojaviti crvenilo ili blagi otok. U tom periodu je potrebno izbjegavati saunu, solarij, direktno izlaganje suncu te grubo pritiskanje dijela lica koje je tretirano. Nuspojave su vrlo rijetke. 

U tretmanima se koriste fileri renomirane svjetske marke Vivacy-Stylage. Pacijent je u svakom trenu obaviješten o potrošenoj količini filera te može u svakom trenu, ukoliko želi, pogledati ono što je u tretmanu napravljeno.

Razmišljate li o brizi za zube? Odlazak zubaru često ljudima izaziva nervozu i taj problem najčešće rješavaju ...

Započnite Novu godinu mlađi uz pomoć hijaluronskih filera! Mladost nisu godine već stanje duha, ali oko nek...

Najčešći oblik preventive nastanka karijesa je topikalna fluoridacija koja se isključivo provodi u stomatološk...