Gdje smo   |   NARUČITE SE T: +385 1 7771 705 M: +385 95 3727 731
Facebook iconTwitter icon

Novosti

Lasersko liječenje parodontitisa

Laser u medicini, a samim time i u stomatologiji, se smatra najvećim napretkom u 20.st.  Koristi se već dugi niz godina, a s vremenom je proširio svoje mogućnosti primjene.

U usporedbi sa klasičnim metodama liječenja terapija laserom je nježnija, manje invazivna (manje krvarenja) i bezbolnija (manja potreba za analgeticima), liječenje traje kraće, a oporavak pacijenta je brži i ugodniji.

Laser u stomatologiji ima širok raspon primjene, i može pronaći svoju namjenu u gotovo svim granama stomatologije, od estetske stomatologije i preventive do, naravno, kirurgije.

Posebno bi istaknuli korištenje lasera u parodontološkoj terapiji. Upravo laserska metoda zaustavljanja napretka propadanja kosti je puno kvalitetnija za samog pacijenta. Sam postupak je ugodan za pacijenta, a uspješnost terapije vrlo visoka. Važno je napomenuti da se parodontitis ne može izlječiti, ali ga se može zaustaviti i držati pod kontrolom. Zbog toga su važni redoviti stomatološki pregledi. Jedino stomatolog može utvrditi da li se radi o parodontitisu. Važno je otkriti bolest na vrijeme  i na taj način spriječiti ispadanje zuba.

Parodontitis ili parodontalna bolest je najčešća bolest usne šupljine, neke studije pokazuju kako svaki treći pacijent boluje od parodontitisa. Ali ono što je još važnije da je upravo ta bolest povezana sa nizom bolesti, prije svega kardiovaskularnim oboljenjima.

U našoj ordinaciji možete obaviti besplatan pregled na kojem će se utvrditi imate li problem te saznati sve o tijeku terapije.

Razmišljate li o brizi za zube? Odlazak zubaru često ljudima izaziva nervozu i taj problem najčešće rješavaju ...

Započnite Novu godinu mlađi uz pomoć hijaluronskih filera! Mladost nisu godine već stanje duha, ali oko nek...

Najčešći oblik preventive nastanka karijesa je topikalna fluoridacija koja se isključivo provodi u stomatološk...