Gdje smo   |   NARUČITE SE T: +385 1 7771 705 M: +385 95 3727 731
Facebook iconTwitter icon

Novosti

Parodontološka terapija

Rano otkrivanje parodontalne bolesti može spriječiti gubitak zuba. Parodontalnu bolest dijagnosticirat ćemo u našoj ordinaciji jer samo stomatolog može postaviti točnu dijagnozu.

Pri kliničkom pregledu važan parametar je mjerenje dubine džepova s parodontalnom sondom. To je tanki instrument kojim se ulazi pod gingivu odnosno zubno meso.  Uz pomoću tih mjerenja kontroliramo uspješnost terapije. Uz mjerenje džepova kontroliramo i količinu plaka na zubima koji je jedan od glavnih uzročnika upale. Poboljšanje oralne higijene kod kuće nužno je za uspjeh.

Kompletna terapija se sastoji od čišćenja zubnog kamenca, pjeskarenja  i poliranja zubi kako bi se uklonio sav vidljiv kamenac i uklonile naslage i pigmentacije na zubima. Tada zubi postaju glatki i nisu više pogodni za razmnožavanje bakterija. Nakon mjerenja džepova slijedi kiretaža džepova - poliranje korijena posebnim instrumentima, kiretama, čime se uklanja onaj kamenac koji se nalazi ispod zubnog mesa na površini korijena. Osim mehaničkog uklanjanja tvrdih naslaga, džepovi se ispiru antibakterijskim otopinama. Kod uznapredovalih slučajeva prednost se daje kirurškom pristupu pod direktnom kontrolom oka, te je potrebna upotreba lokalnih ili sistemskih antibiotika.

Dovoljno rana dijagnostika i liječenje parodontne bolesti može sačuvati vaše zube ali i utjecati na vaše opće zdravstveno stanje.

Više o parodontitisu pročitajte na našem blogu.

 

 

Razmišljate li o brizi za zube? Odlazak zubaru često ljudima izaziva nervozu i taj problem najčešće rješavaju ...

Započnite Novu godinu mlađi uz pomoć hijaluronskih filera! Mladost nisu godine već stanje duha, ali oko nek...

Najčešći oblik preventive nastanka karijesa je topikalna fluoridacija koja se isključivo provodi u stomatološk...