Gdje smo   |   NARUČITE SE T: +385 1 7771 705 M: +385 95 3727 731
Facebook iconTwitter icon

Implantologija

Implantologija je suvremena grana stomatologije koja se bavi ugradnjom implantata. Implantati su titanski nadomjesci koji zamjenjuju korijen zuba na mjestu gdje on nedostaje.

Implantat može nadomjestiti nedostatak jednog zuba i tada govorimo o krunici na implantatu. Nedostatak čak i jednog zuba može nepovoljno utjecati na funkciju cijelog žvačnog sustava. Budući da implantat imitira korijen zuba, na njega se cementira keramička krunica koja oponaša krunu zuba čime se štede drugi zubi od brušenja zbog izrade mosta. Osim kod nedostatka jednog zuba, implantati se ugrađuju i u slučajevima gdje nema dovoljno zubi u usnoj šupljini za izradu fiksnog rada. Oni postaju novi nosači mosta čime se izbjegava potreba za nošenjem mobilnih nadomjestaka – proteza. Kod nedostatka svih zubi u usnoj šupljini, implantati mogu omogućiti dvije opcije. Jedna je dobivanje fiksnog rada - mosta na ugrađene implantate, a drugi je dodatna fiksacija totalne proteze na implantatima (ALL ON 4).

Naši specijalisti koriste samo provjerene, vrhunske implantološke sustave kao što je Bego. Za sve dodatne informacije o implantatima vam stojimo na raspolaganju.